Руският сенатор Алексей Пушков обяви в ефира на радио Говорит Москва,

...
Руският сенатор Алексей Пушков обяви в ефира на радио Говорит Москва,
Коментари Харесай

В Москва обявиха повод за възможен военен конфликт между Русия и НАТО

Руският сенатор Алексей Пушков обяви в ефира на радио " Говорит Москва ", че разширяването на военното съдействие сред Северноатлантическия алианс (НАТО) и Украйна на процедура било подготовка за война с Русия.

" Появата на НАТО на взаимната ни граница с Украйна, която е доста дълга, към този момент е casus belli (повод за оповестяване на война, б. р.), това е на процедура подготовка за война. А защо в действителност НАТО би трябвало да одобри Украйна в състава си, в случай че не да подготви плацдарм от нея, с цел да заплашва Русия ", настоя Пушков.

Влиятелният съветски политик акцентира, че с цел да реализира своите милитаристични проекти, западният боен алианс даже не трябвало публично да дава участие на Киев.

" Възможно е, употребявайки настроенията на нейното управление, да я трансформира в неформален член на алианса, т.е. да не ѝ дава отговорности от позиция на нейната защита. Но да я насити с оръжия, да я трансформира в подобен милитаризиран пестник, който може да се употребява против Русия. Мисля, че НАТО към този момент е склонно към това ", разяснява той.

Сенаторът уточни, че управлението на алианса не желало да влиза във боен спор с Русия, която има нуклеарно оръжие, поради териториалните искания на Украйна.

Пушков означи, че НАТО се опитвал да наложи разговор на Москва от позиция на силата и да я принуди да извърши изискванията на Запада. В същото време под прикритието на сходен разговор течала военна подготовка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР